Proverena tehnologija pristupačnosti plaža stiže i u Severnu Ameriku

SEATRAC je tehnologija mobilnosti koja je dostupna na plažama širom Grčke i Mediterana od 2012. godine, a sada postaje dostupna i na zapadnoj hemisferi. Kompanija TOBEA Vest sada uvodi jedinstveni sistem pristupačnosti u Severnu Ameriku, Južnu Ameriku, Karibe kao i Izrael. Jedinstveni sistem dizajniran je od strane TOBEA LTD da bi promovisao autonomiju i podstakao integraciju i inkluziju. SEATRAC nudi nezavisan pristup moru, osobama sa invaliditetom i osobama koje imaju teškoće u kretanju asistencije, bez ili uz minimalnu asistenciju. Omogućava starateljima i porodicama osobama sa invaliditetom, prijateljima i asistentima da uživaju na plaži bez fizičkog napora i neprijatnosti.

SEATRAC je ekološki prihvatljivo rešenje, jer koristi solarnu energiju kao jedini izvor energije. SEATRAC sistem je patentiran u Grčkoj, a TOBEA Vest je ekskluzivni distributer za celu zapadnu hemisferu. Tokom proteklih 10 godina, SEATRAC se pokazao popularnim u Evropi, posebno u Grčkoj gde je uređaj i izmišljen. U Evropi je u upotrebi više od 160 ovih uređaja, od Italije do Letonije, a njihov broj je u porastu.

SEATRAC sistem se sastoji od transportne staze koja koristi solarnu energiju koju u potpunosti kontroliše korisnik. Trenutno postoje dva modela, jedan za minimalne promene plime i jedan koji se može razmontirati kada je veća promena plime i oseke i uskladištiti u opcionoj SEATRAC ostavi za presvlačenje i skladištenje. Sistem obezbeđuje fiksnu stolicu na stazi, koja se može pomerati do vode i izlaziti iz nje, u zavisnosti od toga da li neko želi da pliva ili samo da dođe do ivice vode. Sistem ima višestruke bezbednosne karakteristike, a tim TOBEA je uvek dostupan kada je neophodna neka intervencija na uređaju.

Sistem takođe pruža niz opcionih usluga koje su tu da bi osoba sa invaliditetom mogla da uživa u danu na plaži. Opcije uključuju opcije za označavanje, svlačionicu i ostavu, sigurnosni ormarić, tuš.

TOBEA Vest planira da postavi ove sisteme u raznim rizortima, opštinama, kao i javnim i privatnim plažama. Više o TOBEA Vest može se pronaći na: www.seatracusa.com

Od 2012. godine, TOBEA (Thinking Οut of the Βox Εngineering Applications) inženjeri su primenili i poboljšali sisteme koji ohrabruju, pomažu i inspirišu ljude da steknu nezavisnost i unaprede njihov boravak na plaži i u vodi.

Izvor vesti: https://www.prweb.com/releases/2022/8/prweb18825233.htm

Stolica za ulazak u more
Foto: www.pv-magazine.com
Stolica za ulazak u more